instituut hoogbegaafdheid volwassenen
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoogbegaafde volwassenen

 24,95

Beschrijving

Hoogbegaafdheid is geen garantie op succes en veel hoogbegaafde volwassenen voelen zich vaak al hun hele leven ‘anders’. Je vermoedt wel dat je bijzondere gaven hebt, maar toch kun je worstelen met jezelf en met je omgeving. Je ervaart onbegrip op je werk, raakt regelmatig in conflict of hebt moeite met relaties. Als je er op volwassen leeftijd achter komt dat je hoogbegaafd bent, dan vallen veel puzzelstukjes op hun plaats en gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je beseft dat er meer mensen zoals jij zijn.

De zes auteurs zetten recente wetenschappelijke inzichten over hoogbegaafdheid op een rij en voegden daar waardevolle praktijkervaringen aan toe. Zo bundelden de redacteurs al deze deskundigheid in dit buitengewone boek.

“Hoogbegaafde volwassenen, zet je gaven intelligent en positief in” besteedt ruim aandacht aan vragen die spelen onder hoogbegaafden: Hoe vind ik aansluiting bij anderen? Waarom ben ik zo gevoelig en hoe ga ik daar mee om? Hoe maak ik keuzes? Hoe ga ik verder? In dit boek lees je hoe je als hoogbegaafde jezelf kunt zijn en hoe je je kwaliteiten positief kunt inzetten voor een gelukkig en succesvol leven.

 

Redactie: Noks Nauta en Rianne van de Ven
Auteurs: Irmgard Ballast, Anna Geburtig, Janet van Horssen, Noks Nauta, Rianne van de Ven, Ido van der Waal.

Errata:

  • Bij de eerste druk: het trefwoordenregister blijkt helaas niet te kloppen. HIER vind je een pdf van de gecorrigeerde versie.
  • Bij de eerste en tweede druk ontbreekt deze referentie in de literatuurlijst: Elshof, A.A. (2016). Gifted and burnout in the workplace: A mixed methods study. Master thesis. Nijmegen: Radboud University. Opgevraagd op 21 december 2016 van: https://ihbv.nl/wp-content/uploads/2016/06/Onderzoek-HB-en-burnout-Akkelijn-Elshof.pdf

Wellicht ook interessant voor jou: