instituut hoogbegaafdheid volwassenen
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dichterbij HB

 15,00

Beschrijving

‘Poëzie heeft geen normen. Poëzie danst op de maat van het ogenblik.’
Hugo Claus (Vlaams schrijver en schilder 1929-2007)

‘Dichter bij HB’ is een unieke en bijzondere dichtbundel, bestaande uit vijftig gedichten, ingeleid door een korte schets over hoogbegaafdheid. Het slotstuk bevat een reflectie op dichten als uitingsvorm voor en van hoogbegaafdheid.
In het kader van het tienjarig bestaan van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV) werden dichtende hoogbegaafden uitgenodigd een gedicht te doneren en hun gedachten te delen over de relatie tussen het schrijven van gedichten en (hun) hoogbegaafdheid.
De redactie selecteerde vijftig gedichten en analyseerde de verbanden tussen hoogbegaafdheid en dichten. De diversiteit aan bijdragen geeft stof voor (verdere) reflectie.
Het boek biedt hiermee niet alleen (herkenbaar) leesplezier, het levert ook een bijdrage aan de kennis over hoogbegaafde volwassenen, een boeiende en creatieve (doel-)groep.

Mireille de Jonge heeft zich als vrijwilliger ingezet voor het tot stand komen van de jubileumbundel. Dichten is voor haar een manier om uiting te geven aan observaties, overdenkingen en gevoelens. Haar drive is het slechten van grenzen, letterlijk en figuurlijk, opdat iedereen zijn/haar plek vindt. Zo ook hoogbegaafden.

Noks Nauta

Noks Nauta is medeoprichter van het IHBV, thans ere-bestuurslid. Zij onderzoekt sinds 2002 hoogbegaafdheid bij volwassenen en zij publiceert en presenteert daarover. Betrouwbare kennis verzamelen en verspreiden is haar passie, met als missie het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren.

Extra informatie

Gewicht 0,5 kg

Wellicht ook interessant voor jou: