instituut hoogbegaafdheid volwassenen
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onderzoeksrapport: Kennis over hoogbegaafde ouderen

hanzehogeschool-groningenRebecca Aryee deed voor haar studie Toegepaste Psychologie aan de Hanzehogeschool Groningen kwalitatief onderzoek naar Kennis over Hoogbegaafde Ouderen: Wat is de bestaande kennis van professionals die werken met ouderen over hoogbegaafde ouderen en wat hebben professionals eventueel nodig aan kennis en vaardigheden op dit gebied?

Dit onderzoeksrapport is geschreven in opdracht van mw. dr. Noks Nauta, namens het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV). Het doel van dit onderzoek is, om aan de hand van kwalitatief onderzoek, inzichten te vergaren in de bestaande kennis en de behoefte van professionals die werken met ouderen met als uiteindelijke doel dat het IHBV en professionals samen het leefklimaat van hoogbegaafde ouderen verbeteren. De onderzoeksvraag die tijdens dit onderzoek centraal heeft gestaan luidt:

Wat is de bestaande kennis van professionals die werken met ouderen over hoogbegaafde ouderen en wat hebben professionals eventueel nodig aan kennis en vaardigheden op dit gebied?

Download hier haar onderzoeksrapport als pdf