instituut hoogbegaafdheid volwassenen
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw begin

Het gaat snel – 2024 is alweer begonnen.
Elke jaarwisseling is een nieuw begin en deze dagen nodigen uit om plannen te maken voor het komende jaar. De start van een nieuw jaar is echter vooral een mooi moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar en stil te staan bij wat we met elkaar hebben bereikt.

Het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen staat of valt met haar vrijwilligers. Samen verzamelen we kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen, verspreiden die op diverse manieren, discussiëren er over en zoeken daarna altijd weer de verbinding. Want in verbinding zit de kracht van het bruisend hoogbegaafd zijn.

De vele vrijwilligers van het IHBV hebben het afgelopen jaar weer hard gewerkt!

We zijn daarom heel blij dat we in 2023 onze traditie van live vrijwilligersbijeenkomsten in ere hebben kunnen herstellen. Dit wordt door de deelnemers zeer gewaardeerd: er gaat niets boven live contact. De eerste vrijwilligersbijeenkomst van 2024 staat alweer gepland.

Het is dit jaar ook gelukt om een aantal van de ‘oude’ HB-Cafés, die tijdens de corona-periode besloten te stoppen, weer een doorstart te laten maken. De vraag naar HB-Cafés lijkt steeds groter te worden en voor 2024 staat er zelfs al een aantal HB-Cafés op nieuwe plekken in de startblokken.

Ook de HB-Ondernemers community is flink gegroeid het afgelopen jaar en organiseert zowel live als online bijeenkomsten.
Daarnaast worden er op dit moment plannen uitgewerkt voor een congres over hoogbegaafdheid bij volwassenen.

Als kers op de taart: we hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om óók digitaal een nieuw begin te kunnen maken. De nieuwe frisse website met webshop komt begin 2024 online.
Hier zal ook een intranet voor alle vrijwilligers aan gekoppeld worden, zodat wij makkelijker kunnen samenwerken.

Natuurlijk houden we je via onze nieuwsbrief op de hoogte van alle activiteiten én van de (vrijwilligers-)vacatures die ontstaan door al deze mooie plannen.

Op naar een nieuw begin in 2024!