instituut hoogbegaafdheid volwassenen
Zoek
Sluit dit zoekvak.

IHBV-voorzitter Rianne van de Ven genomineerd voor Mensa Fonds Award 2015

Op zondag 25 oktober heeft de jury van het Mensa Fonds de genomineerden voor de Mensa Fonds Awards 2015 bekendgemaakt.

Het Mensa Fonds zet zich ervoor in dat de talenten van hoogbegaafden worden benut en de betekenis van hoogbegaafdheid voor de samenleving meer zichtbaar wordt. Dit wil het Mensa Fonds realiseren door kennis te verspreiden over hoge algemene intelligentie, en door bijzondere prestaties aan te moedigen en projecten en onderzoek te ondersteunen. Eén van de middelen daartoe is de jaarlijkse Mensa Fonds Award, die wordt uitgereikt in drie categorieën: Maatschappij, Werk en Onderwijs. IHBV-voorzitter Rianne van de Ven is één van de genomineerden in de categorie ‘Werk’.??

De jury motiveerde de nominatie van Rianne als volgt:
“Rianne van de Ven heeft sinds 2007 een coachpraktijk voor hoogbegaafde volwassenen en adviseert als consultant het bedrijfsleven hoe beter om te gaan met het thema hoogbegaafdheid. Dit doet zij naast haar parttime dienstverband als business analist bij een Nederlandse bank. Tevens is zij eigenaar van het HB-forum en organiseert zij met enige regelmaat bijeenkomsten voor volwassenen die hoogbegaafd zijn of vermoeden dat te zijn. Hiernaast is zij voorzitter van het IHBV.”

Het IHBV feliciteert haar voorzitter met deze erkenning voor haar werk en hoopt dat deze nominatie de opstap zal blijken te zijn naar de uiteindelijke prijs.

Voor de overige genomineerden, zie: http://www.mensafonds.nl/