instituut hoogbegaafdheid volwassenen
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Column #60 Rianne van de Ven: Een niet-jubileumfeest

Vandaag, 16 mei 2020, een column van voorzitter Rianne van de Ven over iets wat er niet is…

Een niet-jubileumfeest

Een column over iets wat er niet is… Vandaag zou het IHBV haar tienjarig jubileum met een bruisend feest vieren. We zitten er een beetje verslagen bij. Omgaan met teleurstellingen is een uitdaging. Daarom toch een column over het jubileum.

Tien jaar geleden richtten Maud van Thiel, Noks Nauta en Annette Verhoef het IHBV op, een mijlpaal kunnen we nu wel zeggen. Niemand kon vermoeden wat hen allemaal te wachten zou staan. Hele mooie dingen en hele lastige situaties. We zouden vandaag vooral de mooie dingen vieren. Vandaag had ik als tweede voorzitter van de stichting op dat podium in Zeist moeten staan en met alle aanwezigen willen vieren dat we als kennisinstituut duidelijk bestaan, dat mensen ons weten te vinden. Dat we diverse publicaties hebben uitgegeven die zeer gewaardeerd worden. Dat hoogbegaafde volwassenen en senioren serieus als doelgroep worden gezien in bijvoorbeeld onderzoek en in de praktijk.

Er moet nog veel gebeuren, maar na tien jaar kunnen we als jarige wel tegen onszelf zeggen: hiep hiep hoera, leve het IHBV! We gaan energiek en moedig verder met onze uitdagende missie. We hopen dat velen dat met ons willen (blijven) doen en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Er komt zeker nog een feest!

Vanmiddag hef ik een glas met bubbels! Gezondheid!